Het is geen geheim dat de wereld steeds kleiner wordt. Met zoveel mensen die reizen en zaken doen in verschillende landen, is de behoefte aan vertaaldiensten nog nooit zo groot geweest. Als u Engels naar Nederlands wilt vertalen of vice versa, zijn er een aantal fantastische online vertaalmachines beschikbaar. In dit artikel zullen we een overzicht maken van de vijf beste vertaalwebsites die momenteel op de markt zijn.

Waarom een Engels Nederlands vertalen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een online vertaalmachine zou willen gebruiken in plaats van een menselijke vertaler. De meest voor de hand liggende reden is de kostprijs. Online vertaaldiensten zijn veel minder duur dan het inhuren van een professionele vertaler. Bovendien kunnen online machines grote hoeveelheden tekst snel en efficiƫnt vertalen.

Sommige mensen vrezen dat het gebruik van een machine zal resulteren in vertalingen van mindere kwaliteit maar dit is niet altijd het geval. Dankzij de vooruitgang op het gebied van automatische vertaling technologie, produceren veel online vertaalmachines nu vertalingen van hoge kwaliteit die je werkelijk zal verbazen.

Natuurlijk zijn er enkele nadelen aan het gebruik van een online machine. Een nadeel is dat u niet hetzelfde niveau van personalisatie en maatwerk kunt krijgen dat u met een menselijke vertaler zou krijgen vaak blijft de grammatica en of de context waarin iets staat een punt van aandacht bij deze vertaalmachines en websites.

DeepL Translator.

De eerste site op onze lijst  en wat ons betreft ook direct de beste is DeepL Translator. Deze site biedt vertalingen van hoge kwaliteit en ondersteunt een verscheidenheid aan talen, naast Engels Nederlands biedt het ook vertaling aan voor, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Spaans en Zweeds.

Een van de beste dingen van DeepL Translator is dat het hele documenten snel en gemakkelijk kan vertalen. Upload gewoon het document dat u wilt vertalen en DeepL Translator zorgt voor de rest.

De vertalingen die door DeepL Translator worden geproduceerd zijn vrij nauwkeurig en lezen goed. Er zijn echter enkele klachten geweest over de kwaliteit van de Nederlandse vertalingen. Maar over het algemeen is dit een geweldige site die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Google Translate.

Wat ons betreft niet direct de beste maar wel de bekendste en meest efficiƫnte, omdat deze direct vanuit de zoekmachine van Google zelf te gebruiken is. Deze website is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. U typt gewoon de tekst in die u wilt laten vertalen en Google Translate doet de rest.

Google Translate produceert vertalingen van goede kwaliteit, maar er zijn enkele klachten geweest over onnauwkeurigheden, vooral als het gaat om idiomatische uitdrukkingen. Een ander pluspunt is natuurlijk de optie die Google heeft ingebouwd om websites die in een andere taal zijn geschreven vanuit je browser te vertalen.

Engels Nederlands vertalen met Google Translate

Microsoft Vertaler.

Een andere grote speler in de online vertaalwereld is Microsoft Translator. Deze site biedt een verscheidenheid aan talen voor vertaling, waaronder Engels Nederlands.

Microsoft Translator is net als Google Translate zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken. U hoeft alleen maar de tekst in te voeren die u wilt vertalen en Microsoft Translator doet de rest.

De vertalingen die door Microsoft Translator worden geproduceerd zijn vrij nauwkeurig, maar er zijn enkele nadelen m.b.t. de kwaliteit van de Nederlandse vertalingen. Een ander voordeel van Microsoft Translator is dat het een mobiele app biedt, zodat u ook onderweg tekst kunt vertalen.

Babylon Vertaling.

Babylon Translation is een andere geweldige site voor het vertalen van Engels naar Nederlands of vice versa. De vertaal app ondersteunt een verscheidenheid aan andere talen.

Babylon Translation is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. U voert gewoon de tekst in die u wilt vertalen en Babylon Translation doet de rest. De vertalingen die door Babylon Translation worden geproduceerd zijn vrij accuraat, maar er zijn enkele klachten geweest over de kwaliteit van de Nederlandse vertalingen.

Reverso Context.

De laatste site op onze lijst is Reverso Context. Deze site biedt vertalingen van hoge kwaliteit en ondersteunt een verscheidenheid aan talen, naast het Engels Nederlands biedt het ook vertalingen voor, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans.

Enkele van de voordelen zijn: een gebruikersvriendelijke interface, snelle en gemakkelijke vertalingen en de mogelijkheid om volledige documenten te vertalen. Het belangrijkste nadeel is dat u niet hetzelfde niveau van personalisatie en maatwerk kunt krijgen dat u met een menselijke vertaler zou krijgen.

We hopen dat u dit artikel nuttig vond in uw zoektocht naar de beste online vertaalmachine om Engels naar Nederlands te vertalen. Mocht u minder afhankelijk van een vertaalmachine willen zijn. Dan kunt u eens overwegen om uw Engels te verbeteren met een cursus. Met ons aanbod Engelse cursussen kunt u op elk niveau Engels leren in uw eigen tempo en tijd.