Wist u dat Engels de meest gesproken taal ter wereld is? Er wordt geschat dat meer dan 1,5 miljard mensen Engels als hun eerste taal spreken, en nog eens 350 miljoen mensen gebruiken het als tweede taal. Er zijn veel voordelen verbonden aan het leren van Engels, en daarom is het zo belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd beginnen met leren. In deze blogpost bespreken we enkele van de belangrijkste redenen waarom uw Engels leren voor kids op jonge leeftijd al belangrijk is.

Engels is overal.

Het is de officiële taal van meer dan 60 landen, en wordt gesproken door mensen over de hele wereld. Dit betekent dat als uw kind Engels leert, het in staat zal zijn om te communiceren met een breed scala aan mensen uit verschillende culturen.

Engels is niet alleen een wereldtaal, het is ook de taal van het bedrijfsleven. Veel multinationale bedrijven gebruiken zakelijk Engels als voertaal dit betekent dat als uw kind Engels spreekt, het een concurrentievoordeel zal hebben bij zijn of haar toekomstige carrière.

De taal van de wetenschap en technologie.

Engels is niet alleen de taal van het bedrijfsleven, maar ook de taal van wetenschap en technologie. De meeste academische tijdschriften zijn in het Engels geschreven, wat betekent dat als uw kind een carrière in de wetenschap of onderzoek wil nastreven moeten ze de Engelse taal beheersen.

Grenzeloze kennis.

De Engelse taal is een schatkamer van kennis. Er zijn meer dan 170 miljoen boeken in het Engels geschreven en er zijn er nog miljoenen die in de taal zijn vertaald. Dit betekent dat als uw kind Engels leert, het toegang zal hebben tot een grenzeloze hoeveelheid kennis en informatie.

Beter voor de algemene taalontwikkeling.

Kinderen die op jonge leeftijd Engels leren, ontwikkelen over het algemeen betere taalvaardigheden. Dit komt doordat ze worden blootgesteld aan een rijke verscheidenheid van woorden en zinnen, zoals bijvoorbeeld Engelse rangtelwoorden en of de dagen van de week en maanden waardoor ze een grotere woordenschat ontwikkelen. Ze hebben ook meer mogelijkheden om hun taalvaardigheid te oefenen.

Vergroot de kans op een mooie toekomst.

Zoals we hebben gezien, zijn er veel redenen waarom uw kind Engels zou moeten leren. Engels is de meest gesproken taal ter wereld en is de taal van het bedrijfsleven, de wetenschap en de technologie. Het is ook een schat aan kennis en kinderen die op jonge leeftijd Engels leren, ontwikkelen over het algemeen betere taalvaardigheden en bied dit veel meer kansen op latere leeftijd op de arbeidsmarkt en de carrière van uw kind. Dus waar wacht u nog op?

Hoe kun je je kind het beste Engels laten leren?

Een van de beste manieren om uw kind Engels te laten leren is hem of haar in te schrijven voor een online cursus Engels. Er zijn veel scholen en online programma’s die lessen aanbieden voor kinderen van alle leeftijden, dus u moet in staat zijn om er een te vinden die geschikt is voor uw kind. U kunt ook proberen om een aantal leuke en interactieve middelen te gebruiken, zoals apps, maar er zijn ook speciale boeken voor kinderen die zal hen helpen de taal te leren. Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat uw kind plezier heeft terwijl het Engels leert!