Engels voor kinderen

Kindertaalcursussen Engels

Hoe eerder je deze wereldtaal onder de knie hebt hoe beter! Geef kinderen een voorsprong door ze vroeg Engels te leren. Engels leren voor kinderen kan op meerdere manieren, online thuis, uit een boek, app of zelfs via een taalkamp of privéles Engels. Op deze pagina beschrijven we alle mogelijkheden tot het volgen van een cursus Engels voor kinderen.

Zelf online via een thuiscursus, app's, boeken en video's.

Met deze methoden is het mogelijk om je kind al vroeg Engels te leren vanuit zijn eigen vertrouwde omgeving. Hieronder kijken we naar welke opties er zijn om thuis je kind een kindertaalcursus Engels te laten volgen.

Taalkampen of privéles van een docent.

Naast thuisstudies kun je er ook voor kiezen om je kind wanneer deze wat ouder is naar een taalkamp, taalschool of privéles van docent in je eigen buurt te sturen. 

ENGELS VOOR KINDEREN

Engels voor kinderen met een taalcursus, app of boek.

LOI Kidzz Engels

20 lesweken – Online cursus met App

De taalcursus Engels voor kinderen van Loi Kidzz is voor de groepen 5, 6 en 7. Met deze cursus beleeft jouw kind een groot avontuur terwijl hij of zei Engels leert aan de hand van alledaagse voorbeelden zoals eten, de weg vragen en famillie. Door het avontuur te volgen, leuke spelletjes te spelen krijgt je kind een voorsprong in het leren van Engels. Je ontvangt een diploma en kunt de cursus eerst 14 dagen uitproberen.

€139

Engels leren en oefenen met Squla.

Voor groep 1 t/m 8 – Online met App 

Met Squla Engels kun je kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8 Engels leren. Spelenderwijs met online spelletjes en quizzen wordt de woordenschat van je kind vergroot. Op de website van Squla kun je een groep selecteren om te zien wat er in het lespakket zit en wat je kind gaat leren. Hoe hoger de groep en oude rje kind hoe geavanceerder de cursus Engels voor kinderen wordt.  

€6,95 p.m.

Muzzy – Engels leren voor kinderen

Zeer uitgebreid – Online app

De prijswinnende en aangeprezen taalcursus Engels van Muzzy is ooit begonnen als een animatiefilm Muzzy in Gondoland om hiermee Engels als 2e taal aan kinderen te leren. Inmiddels uitgegroeid tot een van de meest complete taalcursussen voor kinderen. Met een app, films om de taal te leren, meer dan 400 online spelletjes, liedjes en andere activiteiten leert je kind Engels en zijn woorden schat te vergroten.

€87

BOEKEN

Engels leren met boeken voor kids.

Engels leren voor kinderen.

Snel en makkelijk meer dan 1000 Engelse woorden oefenen

Met dit taal oefenboek voor kinderen vanaf 7 jaar leert je kind snel Engelse woorden. Door gebruik van woorden uit herkenbare alledaagse thema’s zoals dieren, familie, eten en drinken, maanden en seizoenen. Kan je kind snel en op een leuke manier zijn woordenschat vergroten. Door de vrolijke afbeeldingen aan woorden te koppelen kunnen kinderen ze beter onthouden en leren ze sneller met het oefenen van Engelse woorden in dit boek. Hiermee krijgt je kind een voorsprong in Engels wanneer het naar de middelbare school gaat.  

€19,95

tiptoi® Wij leren Engels boek.

Interactief Engels leren met leuke spelletjes

tiptoi staat bekend om op een leuke manier nieuwe dingen leren. Met dit taal oefenboek ‘Wij leren Engels’ Leren kinderen door leuke interessante verhalen, wetenswaardigheden en uitdagende spelletjes de Engele taal. Door de correcte uitspraak van de native sprekers van tiptoi leert je kind direct de juiste uitspraak van Engelse woorden. Dit boek bevat liedjes, spelltjes en meer dan 500 woorden. Let op! Exclusief tiptoi pen.

€19,95

Ik leer Engelse woorden.

Basiswoorden leren voor jonge kinderen vanaf ca 8 jaar

Jonge kinderen leren het beste Engels wanneer ze dit doen door middel van de basiswoorden en leuke tekeningen. Engelse woordjes leren was nog nooit zo leuk en kun je met een taalboek hier als ouder goed bij helpen en je kind overhoren. Alledaagse onderwerpen zoals gereedschappen, fruit, dieren, vervoersmiddelen, personen en instrumenten helpen de Engelse woordenschat van je kind snel te vergroten. Ook telwoorden en veel voorkomende werkwoorden worden in dit boek behandelt. Dit boek is perfect voor basisschool kinderen.

€16,95

Deltas leerkaarten ik leer Engelse woorden.

50 speel en leerkaarten om Engelse woorden mee te oefenen

Deze kaarten speelset is goed voor urenlang speel plezier waarmee kinderen leuk en snel Engels kunnen leren. In deze set zitten 50 vrolijke kaarten met daarop 200 Engelse woorden en de Nederlandse vertaling er bij vermeld. Elk woord bevat een duidelijke tekening waardoor kinderen deze sneller zullen onthouden en aan hun woordenschat kunnen toevoegen. Laat je kind spelenderwijs vertrouwd raken met de Engelse taal. Dit boek is ideaal voor kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar.

€15,95

Meer taalboeken Engels voor kinderen.

Hierboven staat een selectie van enkele van de meest gebruikte taalboeken voor jonge kinderen. Er zijn natuurlijk veel meer taalboeken te vinden. Zeker wanneer je iets gerichter op leeftijd, op niveau of op prijs een boek zoekt. Of je nu de basis wilt leren met het oefenen van Engelse woorden, of al hele zinnen en grammatica wilt leren. Er is altijd een boek te vinden dat bij jou of je kind past. Gebruik de knop hier naast om naar een ruim aanbod Engelse taalboeken te gaan.

APPS

Gratis Engels leren met apps.

Duolingo Engels

Oefen 5 minuten per dag op elk niveau

De taal oefenapp van Duolingo is wereldberoemd om zijn toegankelijke interface, de vele talen die je kunt leren en het feit dat je gratis Engels leren kunt door 5 minuten per dag te oefenen. De app is voor jong en oud, iedereen kan op zijn of haar eigen niveau Engels leren. Door virtuele munten te verdienen, nieuwe niveaus te ontgrendelen zie je hoe snel je vooruit gaat en zo blijf je gemotiveerd om elke dag te blijven oefenen. Download de Duolingo app voor elk apparaat in de Apple of Google Playstore.

Lingokids Engels

Gratis Engels leren app – Van 2 tm 8 jaar

Kinderen leren het beste wanneer het leuk is. Door spelletjes en een spannend avontuur te combineren met het leren van een taal kunnen jonge kinderen snel een nieuwe taal in zich opnemen. Lingokids is voor kinderen van 2 tot 8 jaar en neemt ze mee op een avontuur waarin ze hun woordenschat, taalvaardigheid, het Engelse alfabet, de uitspraak en de taal schrijven leren. Met Lingokids basic heb je gratis toegang tot de app met 3 spelletjes per dag. Het Unlimited pakket kost € 14,99 per maand.

Kinderen leren Engels met Emma
Gratis ENgelse woorden oefenen

Ook bij de taalapp ‘Kinderen leren Engels met Emma’ heb je een gratis versie als een pro (betaalde) versie. Met meerdere thema’s leren kinderen Engels. Met leuke spelletjes zoals een memory game, puzzles en quizzen. De app meet de luister en leesvaardigheid van je kind en kun je deze zo testen. Als ouder kun je zo de resultaten en voorgang inzien. Er zijn meerdere thema’s beschikbaar waarmee kinderen van 2 tot 7 jaar alledaagse herkenbare woorden leren. Het thema boerderij is gratis.

WAAROM ENGELS?

Waarom Engels voor kinderen?

Z

Wereldtaal #1

Door nieuwe media en alle technologieen van de laatste jaren is de wereld een stuk kleiner geworden waardoor nieuwe kansen, leuke ervaringen en kennis voor het grijpen liggen. Een vereiste om optimaal mee te kunnen doen is kennis van de Engelse taal.

Z

Geef je kinderen een voorsprong

Waarom wachten met iets wat je nu al kunt leren? Hoe eerder kinderen Engels leren hoe meer tijd ze over hebben om andere dingen te leren en nieuwe kennis tot zich kunnen nemen. Waarom wachten tot ze naar de middelbare school gaan.

Z

Beter voor de algemene taalontwikkeling

Kinderen leren meteen de juiste uitspraak van een woord in het Engels. Ook de hersenen worden positief gestimuleerd bij het leren van een nieuwe taal waardoor ze makkelijker andere nieuwe talen kunnen leren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die op jonge leeftijd Engels leren een hoger niveau halen.

Z

Vergroot de kans op een mooie toekomst

Engels is onmisbaar om gebruik te kunnen maken en toegang te krijgen tot veel kennis. Met Engels kun je niet alleen meer leren door bijvoorbeeld het lezen van boeken in het Engels. Ook het taalniveau kan bijdragen aan een mooie toekomst en carrière.

Z

Grenzeloze kennis

Ze zeggen weleens: Kennis is macht. En Nederland is een Kenniseconomie. Beide zijn waar, Kennis is overal en iedereen kan tegenwoordig alles leren en zo zijn eigen geluk volgen. Engels is daar een essentieel onderdeel in. 

Z

Engels is overal

Kinderen maken veel gebruik van nieuwe media zoals Youtube, Netflix, Spotify en dergelijke. Ook sociale platformen zoals Instagram, Snapchat en soortgelijke worden veel gebruikt. Engels is overal, door Engels te spreken en schrijven kun je meer kennis op doen en nieuwe contacten leggen. 

HOE WERKT HET?

Hoe leren kinderen Engels met een taalcursus?

Welke methoden worden er gebruikt?

Dit verschilt per aanbieder van de taalcursussen. Maar voor jonge kinderen wordt vaak een combinatie van verhalen, avontuur, spelletjes en taal gebruikt. Zo kunnen kinderen spelenderwijs een nieuwe taal leren.

  • Thema’s & onderwerpen.

Door gebruik te maken van alledaagse onderwerpen die erg herkenbaar zijn voor kinderen en veelal in hun eigen situatie voorkomen kunnen ze snel basiswoorden uit de Engelse taal aan hun woordenschat toevoegen.

  • Een verhaal met spelletjes en quizzen.

Naast het gebruik van verschillende thema’s worden en bij verschillende taalcursussen ook spelletjes gespeeld waarmee je punten kan verdienen en gemotiveerd blijft om te blijven spelen. De taalcursus Engels wordt vaak in een verhaal verteld waarin een of meerdere hoofdpersonen een avontuur aangaan waar een kind zich er in kan vinden en aangetrokken tot voelt. 

  • Afbeeldingen & woorden.

In de thema’s worden duidelijke en kleurrijke vrolijke afbeeldingen gebruikt die elk kind wel kent. Denk aan tekeningen van dieren, transportmiddelen, eten en drinken, beroepen etc. Door deze te combineren met Engelse woorden leren kinderen snel jet juiste Engelse woord bij de afbeelding.

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Ook dit verschilt per taalcursus en methode. Bij taalcursussen voor kinderen wordt vaak gebruik gemaakt van de volgende middelen:

  • Afbeeldingen met woorden.
  • Video materiaal.
  • Geluidsfragmenten.
  • Spelletjes.
  • Boeken
  • Apps voor op meerdere apparaten

Daarnaast is er bij cursussen zoals die van Squla en Loi Kidzz voor ouders de mogelijkheid om mee te kijken via een aparte pagina voor ouders. Hiermee kun je als ouder de voortgang van je kinderen bij houden en ze af en toe tussendoor testen en overhoren. Je kunt ze zo gemotiveerd houden om te blijven leren.

Ook met de taalapps van Duolingo en Lingokids kun je samen met je kinderen aan de slag en hun voortgang bijhouden. Je krijgt dagelijks een e-mail met de voortgang. 

Met taalboeken kun je samen met je kids zitten en woordjes leren waarna je ze eenvoudig kunt overhoren. Er is een groot aanbod in manieren om Engels te leren voor kinderen. Bekijk rustig alle informatie op onze website en neem bij vragen contact met ons op. 

ERVARINGEN

Ervaringen van ouders

Mijn twee zoontjes van 7 en 9 volgen nu met veel plezier de cursus van Squla. En tot mijn verbazing pikken ze de woordjes snel op. Door daarnaast ook nog met ze te oefenen op de woordjes kan kan ik als ouder zien dat de oefeningen goed werken. Als de basis straks gelegd is volgt er zeker een opvolg cursus voor mijn kids.

Chantal Koops

Moeder van 2 jongens

Engels spreken, begrijpen en schrijven is nu nog belangrijker dan dat het in mijn jeugd was. Iedereen is met elkaar verbonden en ligt er een schat aan informatie op internet om op gezogen te worden door de nieuwe generaties. Engels is daarvoor wel verreist en is de kindertaalcursus van LOI Kidzz daar een perfect middel voor. 

Paolo

Vader van twee dochters

Wil jij ook Engels leren? Schrijf je in!

Deze pagina is gewijd aan Engelse taalcursussen voor kinderen en andere manieren van de taal leren aan je kinderen. Mocht je nog vragen hebben, neem contact op. Wil je als volwassene zelf een cursus volgen, kijk dan in het totaal overzicht van alle cursussen of op een van de aparte cursus pagina’s die je in het bovenste menu vindt.

Bekijk alle cursussen