Het leren van de dagen in het Engels lijkt misschien een eenvoudige taak, maar het kan eigenlijk heel nuttig zijn om uw Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Om te beginnen kan het begrijpen van de dagen van de week u helpen om kalender-gerelateerde woordenschat beter te begrijpen. 

Bovendien kan het herkennen van de dagen van de week u helpen om verwijzingen naar dagen in de populaire cultuur, zoals liedjes en TV-shows, te begrijpen. Ten slotte kan het leren van de dagen van de week in het de Engelse taal u ook helpen om veelgebruikte uitdrukkingen te begrijpen waarin dagnamen gebruikt worden, zoals “maandagochtend blues” of “hump day” Door uw woordenschat en culturele kennis op deze manier uit te breiden, kunt u uw Engelse vaardigheden naar een hoger niveau tillen en makkelijker priv√© en op zakelijk niveau in het Engels communiceren.

Eerder hielpen we je al op weg om alle maanden in het Engels te leren. In dit blog doen we dat op dezelfde manier en hebben we hieronder in een mooi overzicht van alle weekdagen van het Nederlands naar het Engels vertaald.

Alle dagen van de week in het Engels.

NederlandsEngels
 maandag Monday
 dinsdag Tuesday
 woensdag Wednesday
 donderdag Thursday
 vrijdag Friday
 zaterdag Saturday
 zondag Sunday

Wil je meer dan alleen je woordenschat vergroten, en lijkt het je leuk om een taalcursus te volgen? Bekijk dan alle taalcursussen in een overzicht op deze pagina.